Рецепта за салата
Салата с царевица и мариновани краставички

Салата с царевица и мариновани...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Варени агнешки крачета по касапски

Варени агнешки крачета по...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Шишчета от агнешко месо

Шишчета от агнешко месо

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Печена тиква с ошаф, орехи и мед



  • Необходими продукти:
    1 кг тиква 200 гр. ошаф 150 гр. орехи 1 ч.л. канела 4-5 с.л. мед 1 с.л. олио

    Начин на приготвяне:

    Тиквата се нарязва на парчета и се поставя с предварително намазнената тава. По- едрите сушени плодове се нарязват на по-ситни парчета, орехите се счукват или надробяват. Плодовете, орехите, канелата и медът се разбъркват. Тази смес се разтила върху наредените парчета тиква. В тавата се излиза вода, която трябва да стига до половината на парчетата тиква. Пече се до готовност на тиквата.


Още рецепти за Ошав от категория Десерти

  • Ошав

    Сваряват се сушените плодове, заедно със захарта и пръчката канела. Варят се до готовност. Изважда се пръчката канела и плодовете се сервират в малки купички. По желание, се поръсват със захар.


    вижте цялата рецепта за: Ошав
  • Ошав

    Ошав

    Измийте сушените плодове с хладка вода. Плодовете се заливат с 2 л студена вода и се варят на умерен котлон. Когато плодовете омекнат, се добавят захарта, канелата и карамфила. Поднася се студен.


    вижте цялата рецепта за: Ошав
  • Ошав с пресни плодове

    В тенджера с вода се слагат сливите, нарязаните круши и кайсии и захарта.Вари се около 10 мин след като заври и накрая се слага индришето.Консумира се охладен.


    вижте цялата рецепта за: Ошав с пресни плодове
  • Пълнена тиква с ошаф

    Пълнена тиква с ошаф

    Тиквата се измива добре и се отрязва горната част около дръжката като капаче. Почиства се меката част със семената. Сипват се вътре сушените плодове и се заливат с меда. Тиквата се затваря с капачето, слага се в тава с...


    вижте цялата рецепта за: Пълнена тиква с ошаф
  • Ошав

    Измиват се сушените плодове(50 сливи, круши, кайсии, ябълки и стафиди). Плодовете се заливат с 2 л студена вода и се сваряват на умерен огън. След като плодовете поомекнат, се добавят захарта, канелата и карамфила. Ошава се...


    вижте цялата рецепта за: Ошав